The Veldman Brothers

De Stichting Oldambtblues organiseert op 29 december 2019 de jaarlijkse Oliebollenblues in Grandcafé Carambole.

Als Special Quest gaat de bekende Banketbakker Coen van Loo uit Oude Pekela voor alle gasten ter plaatse heerlijk oliebollen en appelflappen bakken.
Voor de livemusic hebben we de geweldige liveband, The Veldman Brothers uitgenodigd, zij zullen er dan ook voor zorgen dat we 2019 met knallende muziek zullen afsluiten 

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band.
 Aangevuld met een fantastische Rhythm Sectie – Fred van der Wende ( Bass) en Mathieu van Uden ( Drums)

Een band met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies.

Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016!
En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.
Niet voor niets is The Veldman Brothers dus één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk.
Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

En zoals we gewend zijn van onze Gastheer Roel zal hij samen met Coen deze middag op voortreffelijke wijze verzorgen. De entreeprijs blijft gehandhaafd op 7,50 Euro en zal dezaal vanaf 15:00 uur geopend zijn. Livemuziek begint om 16:00 uur tot 19:00 uur.

Tot ziens op zondag 29 december a.s.

Verdere informatie is te vinden op www.stichtingoldambtblues.nl , www.carambole-winschoten.nl  en www.theveldmanbrothers.nl