The Woods


De stichting Oldambtblues organiseert een gezellige bluesmiddag in Grandcafé Carambole in Winschoten op zondag 29 januari a.s. met livemuziek van de powerband The Woods. The Woods komt voort uit het powertrio JeeBee welke al meer dan 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Na hun debuut op het Texel Bluesfestival werden de (toen nog) jonge heren uit het Noorden uitgeroepen tot dè verrassing van het festival. The Woods bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas en zang, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.

Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn “awesome” vibrato en vette sound. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met vele positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van de traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van Rock, Roots en Blues. Sinds 2016 is de band uitgebreid met toetsenist Johan Zielstra. Ondertussen zijn meerdere CD’s uitgebracht.

De zaal gaat open om 15:00 uur en er is livemuziek van 16:00 uur tot 19:00 uur. De entreeprijs blijft gehandhaafd op 8,50 euro.
Het Blues Team van Carambole staat klaar om U te verwelkomen en verdere informatie is te vinden op www.jorisbos.nl, www.stichtingoldambtblues.nl en www.carambole-winschoten.nl