Joost de Lange Rock/Blues Experience

Joost lange

De band Joost de Lange Rock/Blues Experience is opgericht in juni 2010. Met Ramses Donvil op de drum, Robbin van de Bor op de basgitaar, Dennis van de Bor op de gitaar en Joost de Lange op gitaar én zang.

Joost de Lange
Op 11-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen, op zijn 14e kocht hij zijn eerste elektrische gitaar (Squier Stratocaster), sindsdien is hij niet meer te stoppen. Op 17–jarige leeftijd verbleef hij een jaar in Idaho, waar hij onder andere speelde in de Amerikaanse band Deep Fog Apple. Hij kwam terug uit Amerika met een Fender Strat en speelde daarna zeer verdienstelijk in de Zeeuwse rockband Yes You Did, goed voor 5 albums en het winnen van een Zeeuwse Popprijs.
Na een jarenlange muziekstudie aan de Jazz Studio te Antwerpen en veel ervaring met optredens, heeft hij nu de juiste muzikanten om zich heen gevonden voor zijn eigen band Joost de Lange Rock/Blues Experience.
Dennis en Robbin van de Bor met wie Joost jaren lang in Yes You Did speelde. Robbin van de Bor studeerde aan het Rock City Institute in Tilburg.
De vierde man is Ramses Donvil, een ervaren drummer die eerder speelde in diverse bands en opgeleid werd aan het Conservatorium Antwerpen.

Genoeg ervaring en bovendien een indrukwekkende mix om een stevige show neer te zetten met vooral veel eigen werk, maar ook met nummers van Jimi Hendrix, Joe Satriani, Thin Lizzy. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

In september 2014 is de 4e CD Magic Crow uitgebracht, gevolgd door een uitgebreide release-tour door Nederland en België.
De voorgaande CD’s zijn Outlaw (2010), Change It (2011) en Crazy Times (2013).